Ολόγιομο είναι το φεγγάρι απόψε και μπορούν να το απολαύσουν οι απανταχού ρομαντικοί και μη. Πρόκειται για τη δεύτερη υπερπανσέληνο του 2021, με το φεγγάρι να είναι πιο κοντά από ποτέ στη Γη.

Η δεύτερη αυτή υπερπανσέληνος του 2021 θα είναι πιο εντυπωσιακή από την πρώτη του Απριλίου, επειδή η Σελήνη θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη κατά περίπου 157 χιλιόμετρα. Η επόμενη τρίτη και τελευταία υπερ-πανσέληνος του 2021 θα συμβεί στις 24 Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι γνωστή και ως «Φεγγάρι των Λουλουδιών» στους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή μεγάλης άνθησης των φυτών εν μέσω άνοιξης.

Μάλιστα, η αποψινή πανσέληνος συνέπεσε και με μια ολική σεληνιακή έκλειψη, τη μοναδική του 2021, η οποία δυστυχώς δεν είναι ορατή από τη χώρα μας.

Δείτε φωτογραφίες από το Σούνιο:

Ο φωτογραφικός φακός του πρακτορείο EUROKINISSI κατέγραψε θεαματικά στιγμιότυπα από το τεράστιο φεγγάρι που ξεπροβάλλει πάνω από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Δείτε φωτογραφίες από χθες από την Αργολίδα:

Η πανσέληνος έφτασε στην κορύφωση της λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Μαΐου, αλλά ήταν το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου (περίπου στις 04:30 ώρα Ελλάδας της 26ης Μαΐου) που η Σελήνη βρέθηκε στην κοντινότερη απόσταση της από τη Γη (357.311 χιλιόμετρα).