Aπό το φθινόπωρο του 2018 όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το διασκευασμένο από την ομάδα CARTEL έργο του Τζον Στάινμπεκ «Άνθρωποι και Ποντίκια» (σε μετάφραση Σοφίας Αδαμίδου), περισσότεροι από 25.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει την παράσταση.

Σκηνοθετημένη από τον Βασίλη Μπισμπίκη (που επίσης πρωταγωνιστεί), η παράσταση προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και πυροδότησε συζητήσεις για το σημερινό ρόλο του θεάτρου και τη μετεξέλιξη του σε κοινωνικό εργαλείο και τρόπο δράσης.

Στις μέρες μας και με αφετηρία τον απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη του θεατή να βιώσει έστω και έμμεσα τη θεατρική εμπειρία μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που γέννησε η πανδημία, το ακραία ρεαλιστικό θέατρο του Βασίλη Μπισμπίκη και της Ομάδας Cartel συναντά τους κώδικες του κινηματογράφου.

Η ιστορία του Λένου και του Βασίλη, των ηρώων του αριστουργήματος του Τζον Στάινμπεκ «Άνθρωποι και ποντίκια», όπως παρουσιάστηκε στη διασκευή της ΟμάδαςCartel, ζωντανεύει ξανά, διαδικτυακά αυτή τη φορά μέσα από την πλατφόρμα της Viva.gr και υπόσχεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης, προσαρμοσμένη στη γλώσσα και την αισθητική του κινηματογράφου.

Για δύο μόνο προβολές, την Τετάρτη 2 Ιουνίου ( 19:00 με 24:00 ) και Κυριακή 6 Ιουνίου ( 19.00 με 24:00 ) η κάμερα του διευθυντή φωτογραφίας Δημήτρη Κατσαΐτη θα γίνει «το μάτι του θεατή» παρακολουθώντας από κοντά τους ήρωες της ιστορίας, με στόχο την δημιουργία μιας αίσθησης ίδιας με εκείνη που επικρατούσε στη σκηνή του Τεχνοχώρου Cartel όπου έγινε η μαγνητοσκόπηση της παράστασης (Λεγάκη 7α Αγ. Ιωάννης Ρέντη).

Εκτός του Β. Μπισμπίκη, στη διανομή των βρίσκονται οι Δημήτρης Δρόσος,Μαίρη Μηνά, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Λευτέρης Αγουρίδας, Αγγέλα Πατσέλη, Μάρα Ζαλώνη, Ερατώ Αγγουράκη, Δημήτρης Γαλάνης, Διονύσης Κοκκοτάκης.

Αγορά εισιτηρίων μέσω Viva.gr: 14 ευρώ

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας ΕΔΩ