Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ενηλίκων στη Γερμανία, δηλαδή το 74%, έχει ήδη εμβολιαστεί ή προτίθεται να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα την οποία διεξήγαγε το ερευνητικό ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Κατά την εν λόγω έρευνα, η προθυμία για εμβολιασμό έχει αυξηθεί σημαντικά μεταξύ των Γερμανών πολιτών το τελευταίο πεντάμηνο. Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020 πρόθυμο να εμβολιαστεί δήλωνε το 65% των πολιτών. Τότε, το 19% απέρριπτε τον εμβολιασμό, ενώ τώρα τον απορρίπτει το 15%. Επίσης, μειώθηκε τους τελευταίους πέντε μήνες και το ποσοστό των ατόμων τα οποία δήλωναν αναποφάσιστοι αν θα κάνουν εμβόλιο από 16% σε 11%.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προωθεί τον εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στη Γερμανία. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης, η οποία προστατεύει από τον κορονοϊό και εκείνους οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Κατά τους επιστήμονες, για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητο να έχει εμβολιαστεί το 60% με 80% του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 30,79 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία μέχρι στιγμής έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού . Αυτό αντιστοιχεί στο 37% του συνολικού πληθυσμού. Περίπου 9,3 εκατομμύρια άνθρωποι (11,2%) έχουν κάνει και το δεύτερο εμβόλιο και επομένως είναι πλήρως προστατευμένοι από τον ιό.

Πηγή: ΑΜΠΕ