Ο Φλορεντίνο Πέρεθ και ο Αντρέα Ανιέλι αποτέλεσαν τους δύο ισχυρότερους πόλους στην προσπάθεια δημιουργίας της European Super League, η οποία ναυάγησε. Σύμφωνα με ιταλικές πηγές, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έχασε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης που είχε στον ισχυρό άνδρα της Γιουβέντους μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, αφού ο τελευταίος ήταν εκείνος που τον καθησύχασε ότι το εγχείρημα θα στεφθεί από επιτυχία.

Ο Ανιέλι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έπεισε τον Πέρεθ να προχωρήσουν στην ανακοίνωση της δημιουργίας της λίγκας, παρά τις επιφυλάξεις του Ισπανού που αφορούσαν πρωτίστως τις αντιδράσεις της UEFA.

Ο 45χρονος άνδρας φέρεται να του αφαίρεσε τον τελευταίο δισταγμό, διαβεβαιώνοντάς τον ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της UEFA και του Αλεξάντερ Τσέφεριν και ότι είχε εξασφαλίσει πως δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Όλα όσα ακολούθησαν την ιδρυτική ανακοίνωση της ESL, με τις μαζικές αντιδράσεις από επίσημους και ανεπίσημους φορείς και το τελικό «ναυάγιο», έκαναν τον Πέρεθ να απωλέσει την εμπιστοσύνη που είχε στον Ιταλό, καθώς απ’ όσα τον διαβεβαίωσε δεν συνέβη τίποτα.