Νέα ραντεβού θα κλειστούν για όσους 30αρηδες που ζήτησαν να εμβολιαστούν και το ραντεβού τους ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, «εκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39. Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και για όσους έλαβαν μήνυμα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν».

Άλλες πηγές που σχετίζονται με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του εμβολιασμού επεσήμαναν στο in.gr ότι το ζήτημα ήταν εξαιρετικά περιορισμένο και αφορούσε περίπου 100 ραντεβού που είχαν κλειστεί και ακυρώθηκαν. Ο λόγος ήταν ότι οι ενδιαφερόμενοι εμφανίζονταν να είναι 30 ετών βάσει της χρονολογίας, όμως δεν είχαν «κλείσει» τα 30.

Η διαφοροποίηση αυτή, σχετιζόταν με την ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών προς την πλατφόρμα. Βάσει της ερμηνείας που δόθηκε στη σχετική επιστολή και επειδή η συγκεκριμένη ομάδα θα εμβολιαστεί με εμβόλια της AstraZeneca, ο προγραμματισμός της πλατφόρμας τήρησε «το γράμμα» της Επιτροπής Εμβολιασμών, καθώς έχουν τεθεί ηλικιακοί περιορισμοί στο συγκεκριμένο εμβόλιο.

Η … παρεξήγηση λύθηκε και όλοι όσοι είχαν κλείσει ραντεβού και ακυρώθηκε, θα αποκτήσουν νέο ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, ανεξάρτητα αν έχουν «κλείσει» και τα 30.