Ο έλληνας επιστήμονας του Perseverence

Ο βραβευμένος αεροδιαστημικός μηχανικός της NASA δρ Ιωάννης Μικελλίδης μιλάει για την πολυσυζητημένη νέα αποστολή στον Αρη.

Ο Ιωάννης (Γιάνγκος) Μικελλίδης έχει πολλές επιστημονικές καινοτομίες και επιτυχίες στο ενεργητικό του, σε τομείς όπως είναι η ηλεκτρική και προηγμένη διαστημική προώθηση, η αεροδυναμική των πλανητικών ρόβερ (ρομποτικών οχημάτων), οι αστροφυσικές ροές και τα βιολογικά αερολύματα.

Το 2010 έλυσε ένα από τα πιο μακροχρόνια προβλήματα των ηλεκτρικών διαστημικών προωθητήρων, γεγονός που αύξησε σημαντικά την απόδοση αυτών των κατασκευών και επέτρεψε την ανάπτυξη πολλών διαστημικών αποστολών.

Το 2011 τού απονεμήθηκε το μετάλλιο της NASA για εξαιρετικό Μηχανικό Επίτευγμα (Exceptional Engineering Achievement), ενώ έχει αναπτύξει και δύο μεγάλης κλίμακας φυσικούς κώδικες πλάσματος που χρησιμοποιούνται για χρόνια από την αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος για την πιστοποίηση ικανότητας πτήσης των ηλεκτρικών προωθητών της.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ντιάνα Καρτσαγκούλη συνομιλεί με τον διακεκριμένο επιστήμονα που εργάζεται μεταξύ άλλων για το project του Perseverance, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην επιφάνεια του πλανήτη Αρη προκειμένου να συλλέξει αποδείξεις για την ύπαρξη ζωής εκεί πριν από δισεκατομμύρια χρόνια και καταγράφει την αξιόλογη πορεία του και τις απόψεις του σχετικά με τη σημασία που έχει για την ανθρωπότητα η εξερεύνηση του Διαστήματος και για τα εφόδια που πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου να γίνει λαμπρός επιστήμονας.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» εκτάκτως το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk