Eπενδυτικό πλάνο στην Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων ευρώ με άξονα την υψηλή τεχνολογία και τη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται από την επένδυσή της, ανακοίνωσε η British American Tobacco, ένας από τους μεγαλύτερους oμίλους διεθνώς, επιλέγοντας τη χώρα ως μία από τις πιο σημαντικές αγορές διεθνώς για την ανάπτυξη των προϊόντων του Ομίλου glο Hyper με θέρμανση αντί για καύση καπνού.

H Πρόεδρος της British American Tobacco για τη Νότια Ευρώπη, κ. Roberta Palazzetti μιλώντας σε ειδική εκδήλωση της εταιρείας ανέφερε: «Οι καινοτομίες που φέρνει η ΒAT στην ελληνική αγορά έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητά της ένα Καλύτερο Αύριο. Είναι σημαντικό οι διεθνείς Όμιλοι να συμβάλλουμε στις προσπάθειες της ελληνικής οικονομίας για ανάκαμψη και, στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε με επενδυτικές κινήσεις που βασίζονται στις έννοιες της Τεχνολογίας και της Επιστήμης. Αυτό μεταφράζεται σε σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας, σε ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνές περιφερειακό και διαμετακομιστικό κέντρο, καθώς και σε ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων γύρω από την τεχνολογία για τους ενήλικους καταναλωτές, τους εργαζομένους, καθώς και το λιανεμπόριο, με σκοπό ένα Καλύτερο Αύριο για όλους».

Αλέξης Πατέλης: Ψήφος εμπιστοσύνης

Ο Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξης Πατέλης, που μίλησε σε πάνελ για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοίνωσης των νέων επενδύσεων, τόνισε: «Με σύστημα και μεθοδικότητα, η ελληνική κυβέρνηση διαμορφώνει ένα περιβάλλον φιλικό για επενδύσεις που συμβάλλει στην ανάπτυξη. Χαιρετίζουμε την επένδυση της BAT, τη θεωρούμε ψήφο εμπιστοσύνης τόσο προς την ελληνική οικονομία όσο και προς το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συμβάλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης. H επιλογή του Πειραιά ως Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ και 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, έχει συμβάλει στην απασχόληση και την εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, με τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.