Ηταν μια είδηση που δεν την περίμενε κανείς. Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO της Amazon, της εταιρείας που ίδρυσε πριν από περίπου 27 χρόνια σε ένα γκαράζ στο Σιάτλ και η οποία εξελίχθηκε σε έναν επιχειρηματικό κολοσσό αξίας 1,7 τρισ. δολαρίων.

Ο 57χρονος κροίσος θα αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστικού προέδρου, ενώ στον θώκο του διευθύνοντος συμβούλου θα βρεθεί κατά πάσα πιθανότητα ο σημερινός επικεφαλής της Amazon Web Services, Αντι Τζάσι.

Ο Μπέζος θεωρούνταν έως πρόσφατα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μέχρι που τον ξεπέρασε ο Eλον Μασκ. Η περιουσία του ανέρχεται σήμερα στα 192 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι 1,3 εκατομμύρια υπάλληλοι της Amazon δεν πρόκειται φυσικά επί της ουσίας να χάσουν το αφεντικό τους. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Μπράιαν Ολσάφσκι, είπε σε δημοσιογράφους ότι «ο Τζεφ δεν πάει πουθενά. Πρόκειται απλώς για μια εσωτερική αναδιάρθρωση τού ποιος κάνει τι».

Φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση ο Μπέζος να μην επιβλέπει στενά κάθε κίνηση της εταιρείας του, ενώ όσοι υπέθεσαν ότι θα κάνει μόνο ντόλτσε βίτα με τη νέα του σύντροφο, Λόρεν Σάντσεζ, για χατίρι της οποίας πήρε διαζύγιο με την επί 26ετία σύζυγό του Μακένζι Σκοτ, μάλλον έχουν πέσει έξω.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Γιώργος Νάστος γράφει ότι ο ευρηματικός entrepreneur θα έχει πλέον τη δυνατότητα να δώσει λίγη βαρύτητα και στις υπόλοιπες ασχολίες του, οι οποίες περιλαμβάνουν την κατάκτηση του Διαστήματος, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και πολλές φιλανθρωπίες.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»