Την ενοχή του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 8 κατηγορουμένων για δάνεια 792 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ωστόσο, με βάση την δικαστική  απόφαση οι ίδιοι κατηγορoύμενοι αθωώθηκαν για όλες τις άλλες αξιόποινες πράξεις που τους οδήγησαν στο εδώλιο. Συγκεκριμένα αθωώθηκαν για τις κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ομόφωνα αθωωτική για το σύνολο των αδικημάτων που τους αποδόθηκαν ήταν η απόφαση των δικαστών και για  τους υπόλοιπους 34 κατηγορουμένους.

Οι δικαστές κατέλεξαν στην ετυμηγορία τους μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκησε 4 χρόνια.

Ο επιχειρηματίας και οι 8 συγκατηγορούμενοι του που καταδικάστηκαν, έχουν ζητήσει την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου μαζί με τις ποινές και τις αναστολές που θα αιτηθούν οι καταδικασθέντες, αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου.

Για δικαίωση τους κάνουν λόγο οι 34 εμπλεκόμενοι που αθωώθηκαν, μεταξύ αυτών και επιχειρηματίες.

«Μετά από δίκη 4 ετών και 2 μηνών και μία διαδικασία, κατά την άποψη μου, υποδειγματική, θεωρώ ότι αναφορικά στον εντολέα μου εκδόθηκε μία δίκαιη απόφαση, απόλυτα στοιχισμένη στα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και στις, ενώπιον του Δικαστηρίου, καταθέσεις και αυτών ακόμη των μαρτύρων κατηγορίας. Μια ιδιαίτερα δυσχερής και ψυχοφθόρα για τον εντολέα μου περίοδος, έληξε με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης», δήλωσε ο Δημήτρης  Μπόλης, συνήγορος υπεράσπισης αθωωθέντα κατηγορουμένου.