Η συνεχιζόμενη προσπάθεια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου συνάντησε την αντίδραση ενός από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του: της εφημερίδας New York Post.

Με ιστορικό πρωτοσέλιδο, η New York Post -το μοναδικό ευρείας κυκλοφορίας έντυπο που στήριξε την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ- τού ζητά να σταματήσει την τρέλα, να πάψει να ονειρεύεται πραξικόπημα και να παραδεχθεί επιτέλους την ήττα του.

Η εφημερίδα τον καλεί να αποδεχτεί επιτέλους το εκλογικό αποτέλεσμα «για το καλό το δικό του και του έθνους» ώστε να διατηρήσει ακέραια την όποια υστεροφημία του και τον προτρέπει να ρίξει το βάρος στην εκλογή των δύο ρεπουμπλικανών υποψηφίων για τη Γερουσία στη Τζόρτζια, όπου οι επαναληπτικές εκλογές της 5ης Ιανουαρίου θα κρίνουν ποιο κόμμα θα έχει την πλειοψηφία στο Σώμα.

Το επίμαχο εξώφυλλο

Η NY Post, απευθυνόμενη στον Τραμπ, γράφει: «Διανύουμε μία εβδομάδα κρίσιμη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια της χώρας. Στις 5 Ιανουαρίου, οι επαναληπτικές εκλογές στις ΗΠΑ θα κρίνουν ποιο κόμμα θα έχει τον έλεγχο της Γερουσίας -αν ο Τζο Μπάιντεν έχει την έγκριση ή έναν απαραίτητο έλεγχο της ατζέντας του.

»Δυστυχώς, όμως εσείς έχετε εμμονή με την 6η Ιανουαρίου, όταν το Κογκρέσο επικυρώσει την ψήφο των Εκλεκτόρων… Στηρίζετε ένα δικτατορικό πραξικόπημα. Η Σίντνεϊ Πάουελ είναι τρελή. Ο Μάικλ Φλιν προτείνει στρατιωτικό νόμο, κάτι που συνιστά προδοσία απέναντι στο αμερικανικό έθνος και είναι ντροπιαστικό».

Στη συνέχεια, η εφημερίδα του λέει ότι είχε κάθε δικαίωμα να ελέγξει το εκλογικό αποτέλεσμα, όμως όλες του οι μηνύσεις κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι έχει χάσει τις εκλογές. «Καταλαβαίνουμε ότι είστε θυμωμένος που χάσατε αλλά είναι καταστροφικό να συνεχίσετε αυτή την τακτική» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το άρθρο.

Η σχέση της εφημερίδας και του Τραμπ

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τραμπ είναι τακτικός αναγνώστης της New York Post. Όταν έκοψε τις συνδρομές του Λευκού Οίκου σε ορισμένες εφημερίδες πέρυσι, η Post δεν ήταν μία από αυτές.

Πριν από τις εκλογές δε, ένας αρθρογράφος της εφημερίδας χαρακτήρισε τον Τραμπ «ανίκητο ήρωα».

Η εφημερίδα είχε επίσης λάβει μια αμφιλεγόμενη απόφαση να δημοσιεύσει έκθεση σχετικά με το περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή που φέρεται ότι ανήκει στον γιο του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, πληροφορίες που ανέφερε η Post ότι δόθηκαν από τον δικηγόρο του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι.

Ωστόσο, μετά τη νίκη του Μπάιντεν, η Post έλαβε αποστάσει από τον Τραμπ και τις συνεχιζόμενες αβάσιμους ισχυρισμούς του περί απάτης.