Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του για το θάνατο του δέκατου υγειονομικού από κοροναϊό.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «σε μια κυβέρνηση που διευθύνει τον «πόλεμο» με στρατηγούς που ζουν στον κόσμο τους μακριά από το μέτωπο, αυτές οι απώλειες είναι ψιλά γράμματα».

Παράλληλα εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενώ δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες μηνών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποιεί ότι αύριο Πέμπτη, στις 12.30 το μεσημέρι, θα παρουσιαστεί η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νέο ΕΣΥ.

«Ήρωες στα λόγια»

Αναλυτικότερα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

«Ακόμα ένας γιατρός χάθηκε χθες άδικα στα Γιαννιτσά. Ήταν ο δέκατος θάνατος υγειονομικού μέσα στην πανδημία. Αλλά σε μια κυβέρνηση που διευθύνει τον «πόλεμο» με στρατηγούς που ζουν στον κόσμο τους μακριά από το μέτωπο, αυτές οι απώλειες είναι ψιλά γράμματα.

Στα λόγια είναι ήρωες, στη πράξη όμως τους αντιμετωπίζουν ως παράπλευρες απώλειες.

Γιατί οι υγειονομικοί που κρατάνε μόνοι τους όρθιο το Σύστημα Υγείας, φωνάζουν από τον Μάρτη για προσλήψεις.

Καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό.

Περιγράφουν τη φρικτή πραγματικότητα που τους αναγκάζει να φροντίζουν 40 και 50 ασθενείς, την ώρα που ιδιωτικές κλινικές είναι άδειες. Φωνάζουν για τις απλήρωτες υπερωρίες, που αφορούν στο διάστημα κατά το οποίο εργάστηκαν σε συνθήκες απίστευτης πίεσης και κινδύνου για την ίδια τους τη ζωή.

Και ποια είναι η απάντηση στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής;

Καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Καταγγελίες ακόμα και για έλλειψη οξυγόνου. Απλήρωτες υπερωρίες μηνών.

Αν ο κύριος Μητσοτάκης είχε το αίσθημα καθήκοντος έστω ενός από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία, δεν θα βιώναμε τη σημερινή τραγωδία.

Αλλά δυστυχώς, η πολιτική επιβίωση και οι ιδεοληψίες τους φαίνεται ότι είναι πάνω από τις ζωές των θνητών.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα στηρίξει τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την προστασία της δημόσιας υγείας. Μια κυβέρνηση που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ένα νέο ΕΣΥ. Ισχυρό – Σύγχρονο – Αποτελεσματικό.

Αύριο στις 12.30 το μεσημέρι παρουσιάζουμε τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ».

Δείτε την ανάρτηση Τσίπρα

Ακόμα ένας γιατρός χάθηκε χθες άδικα στα Γιαννιτσά. Ήταν ο δέκατος θάνατος υγειονομικού μέσα στην πανδημία….

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020