Δραματική και εκτός ελέγχου χαρακτήρισε την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «βέρτιγκο», έχοντας «πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, με το περιβάλλον».

«Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας και Μωυσής, ούτε Άη Γιώργης. Δεν σας ζήτησε να σκοτώσετε τον ιό. Το ελάχιστο που σας ζητάμε έιναι να μην σκοτώνετε την κοινή λογική» είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δηλώσει αν καλύπτει και συμμερίζετε δηλώσεις υπουργών του όπως των κ.κ. Γεραπετρίτη και Γεωργιάδη.

«Μην λειτουργείτε σαν να απευθύνεστε σε κρετίνους. Να μην βγταίνουν οι υπουργοί σας στα τηλεοπτικά παράθυρα και να μας λένε ότι πανηγυρίζουν. Αντί να μας λένε ότι είναι θλιμμένοι, λένε  ότι πανηγυρίζουνε επειδή υπάρχουν άλλες χώρες που πεθαίνουν περισσότεροι.

Στο «στόχαστρο» ο Γεραπετρίτης

Ο πιο κοντινός σας υπουργός ο κ. Γεραπετρίτης βγήκε και είπε ότι αν έχουμε περισσότερες ΜΕΘ θα υπάρχουν περισσότεροι νεκροί».

«Ενσυναίσθηση χρειάζεται και όχι πλήρη απώλεια συναισθηματικής νοημοσύνης. Τι συμπεριφορά είναι αυτή; Θα δώσετε μια εξήγηση; Συμμερίζεστε αυτές τις δηλώσεις των υπουργών σας;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για επικοινωνιακά παιχνίδια λέγοντας ότι ανακοίνωσε χτες και επανέλαβε σήμερα την μονιμοποίηση 300 γιατρών επικουρικών στις ΜΕΘ για να καλύψει τη γκάφα Γεραπετρίτη.

«Δεν το είχατε ανακοινώσει το προηγούμενο μήνα; Ποιον κοροϊδεύετε;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «όλα για την επικοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε «με τους άλλους επικουρικούς γιατρούς τι θα γίνει; Τούτη την ώρα ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι μέσα στις ΜΕΘ. Ο μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης είναι στα ΤΕΠ. Εκεί που έρχεται το περιστατικό και κανείς δεν ξέρει αν νοσεί από τον ιό. Ο μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης είναι στις κλινικές covid. Για 60-70 μολυσμένους υπάρχουν 4 γιατροί επικουρικοί. Αυτοί δεν δικαιούνται μονιμοποίησης; Δημιουργείτε περισσότερες ανισότητες».