Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του International Spa Association, στους 1.000 αμερικανούς επισκέπτες των spa που λειτουργούν στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, περίπου το 49% είναι πλέον άνδρες – ενώ δεκαπέντε χρόνια πριν το ποσοστό έφθανε μετά βίας το 29%.

Το «φαινόμενο», η εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού, αφορά όλον τον κόσμο. Οχι πως οι άρρενες δεν φρόντιζαν πάντα τον εαυτό τους, έστω χαρίζοντάς του κάθε εβδομάδα ένα απολαυστικό κούρεμα και ξύρισμα – διαδικασία που συχνά εμπλουτιζόταν με κομπρέσες από καυτές και ακολούθως κρύες πετσέτες στο φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Κοσμάς Βίδος διαπιστώνει πως τα τελευταία χρόνια και η ανδρική περιποίηση γίνεται σχεδόν με την ίδια προσοχή και συχνότητα που γίνεται η γυναικεία και ότι όλο και περισσότεροι κύριοι φροντίζουν με επιμέλεια την υγεία και την όψη του δέρματος και των μαλλιών τους, γι’ αυτό και τα ανά τον κόσμο spa προσθέτουν στις θεραπείες τους ελκυστικά, εξειδικευμένα «πακέτα» που απευθύνονται αποκλειστικά σε άρρενες.

Ακολούθως μας ξεναγεί σε μερικά από τα πιο πολυτελή και αξιόλογα κέντρα ευεξίας διεθνώς όπου προσφέρονται υπηρεσίες αναζωογόνησης και ομορφιάς (και) για κυρίους.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»