Μπορεί ο ίδιος να μην κατάφερε να αγωνιστεί στο φετινό Roland Garros λόγω τραυματισμού στο γόνατο αλλά φυσικά παρακολούθησε τη διοργάνωση. Ο Ρότζερ Φέντερερ θα ήθελε πολύ να δώσει το παρόν σε ακόμη ένα μεγάλο τουρνουά, παρ’ όλα αυτά δεν έκρυψε τη χαρά του για τη μεγάλη επιτυχία του Ράφα Ναδάλ.

Ο «Βασιλιάς» συνεχάρη τον Ισπανό λίγη ώρα μετά τη νίκη του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς και την κατάκτηση του 13ου Roland Garros και 20ου Grand Slam στην τεράστια καριέρα του. Ο Φέντερερ τόνισε μεταξύ άλλων πως η κόντρα των δυο τους, τους ώθησε να γίνονται όλο και καλύτεροι.

Η ανάρτηση του Φέντερερ:

Είχα πάντα τον απόλυτο σεβασμό για τον φίλο μου Ράφα ως άτομο και ως πρωταθλητή. Ως ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου εδώ και πολλά χρόνια, πιστεύω ότι έχουμε ωθήσει ο ένας τον άλλον για να γίνουμε καλύτεροι παίκτες. Επομένως, είναι πραγματική τιμή για μένα να τον συγχαρώ για τη 20η νίκη του σε Grand Slam.

Είναι εκπληκτικό το ότι έχει κερδίσει 13 φορές το Roland Garros, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στον αθλητισμό. Συγχαίρω επίσης την ομάδα του, γιατί κανείς δεν μπορεί να το πετύχει μόνος του. Ελπίζω ότι το 20ο είναι ένα ακόμη βήμα στο συνεχιζόμενο ταξίδι και για τους δύο. Μπράβο, Ράφα. Το αξίζεις.