Σε εξέλιξη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκονται οι διαδικασίες του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας με το ποσό των 2.800.000 ευρώ. Τα τρία επιμέρους προγράμματα  τα οποία συγκροτούν το Ειδικό Πρόγραμμα αφορούν τις ταινίες Μικρού Μήκους, τα  Ντοκιμαντέρ και το Animation (Κινούμενα σχέδια).

 

Σε ότι αφορά το Animation oλοκληρώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή η αξιολόγηση και επιλογή των προτάσεων. Επιλέχθηκαν 25 προτάσεις, καθώς και 5 αναπληρωματικές, από τις συνολικά 82 που κατατέθηκαν, εμπρόθεσμα, στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και πληρούσαν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

 

Κάθε μια από τις 25 προτάσεις θα λάβει ποσό χρηματοδότησης από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης για τις 25 προτάσεις ανέρχεται στις 435.000 ευρώ και μετά την επιλογή των προτάσεων, οι δικαιούχοι θα υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό με το Ε.Κ.Κ. για τους όρους ολοκλήρωσης και χρηματοδότησης του έργου τους .

 

Τα μέλη που συγκροτούν την Επιτροπή Αξιολόγησης είναι οι Αναστασία Δημητρά, Διευθύντρια Animation ΑΚΤΟ, Διαχειρίστρια της ASIFA Hellas (Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων), Ελίζ Ζαλαντό, Γενική Διευθύντρια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Δημήτρης Σπύρου, Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.