Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια προσφορά για την έκδοση 7ετους ομολόγου της Lamda Development έως του ποσού των 320 εκατ. ευρώ.

Οι ανάδοχοι δέχτηκαν προσφορές αξίας 618,3 εκατ. ευρώ που κάλυψαν την έκδοση κατά 1,93 φορές. Το επιτόκιο καθορίστηκε στο 3,4%, δηλαδή στο κατώτατο εύρος που είχε οριστεί.

Συντονιστές- κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης ήταν η Eurobank, η Πειραιώς, η Euroxx, η Αlpha και η Εθνική. Σύμβουλοι έκδοσης ήταν η Eurobank και η Πειραιώς. Η εταιρεία θα εκδώσει 320.000 ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ η κάθε μία. Το 30,3% της έκδοσης θα ικανοποιήσειι τις αιτήσεις των ιδιωτών επενδυτών και το 69,7% τις αιτήσεις των θεσμικών επενδυτών.

Τα έσοδα της έκδοσης θα αξιοποιηθούν κυρίως για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης ανάπλασης της έκτασης του Ελληνικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Εκτός από τα έσοδα του ομολόγου η εταιρεία έχει ολοκληρώσει αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ ευρώ, έχει έτοιμες γραμμές πίστωσης 1,1 δισ. ευρώ ενώ μέσα στην πενταετία που θα διαρκέσει η πρώτη φάση ανάπλασης θα έχει έσοδα και από πωλήσεις κατοικιών.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο τα έσοδα των 312,8 εκατ. ευρώ (αφαιρούνται από τα 320 εκατ. οι δαπάνες έκδοσης) θα διατεθούν από τη Lamda για αποπληρωμή δανεισμού, για την ανέγερση mall στο Ελληνικό, για πληρωμή δόσεων του τιμήματος για την απόκτηση της έκτασης, για κεφάλαιο κίνησης αλλά και για επενδύσεις σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας εκτός του Ελληνικού.

«Εντυπωσιακή υπερκάλυψη με τεράστια συμμετοχή των Ελλήνων ιδιωτών»

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Lamda Development αναφορικά με την κάλυψη του Ομολογιακού Δανείου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, όχι μόνο για τη σημαντική υπερκάλυψη του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους €320 εκ., αλλά ακόμα περισσότερο για το ότι επετεύχθη μία από τις μεγαλύτερες ιστορικά συμμετοχές ιδιωτών επενδυτών σε Ελληνικό Ομόλογο. Η έκδοση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Έλληνες να συμμετέχουν στο έργο του Ελληνικού, το μοναδικό αυτό έργο εθνικής σημασίας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους επενδυτές για την εμπιστοσύνη τους στην Εταιρεία μας, που μόλις λίγους μήνες πριν εκφράστηκε και με την συμμετοχή τους στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους €650 εκατ. Το έργο του Ελληνικού γίνεται πλέον έργο όλων των Ελλήνων».