Πενήντα χρόνια κλείνουν εφέτος από την χρονιά που το «Γαϊδουροτόμαρο» («Peau dane) του Ζακ Ντεμί προβλήθηκε για πρώτη φορά στις αίθουσες, μια ευκαιρία για τo 4ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου και το 10ο Athens Open Air Film Festival να συμπράξουν και να γιορτάσουν αυτή την επέτειο.

 

Τα δυο φεστιβάλ προσφέρουν στο κινηματογραφόφιλο κοινό της Αθήνας την ευκαιρία να απολαύσουν αυτήν τη ξεχωριστή, παραμυθένια ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Catherine Deneuve, με μια διοργάνωση ταυτόχρονης προβολή της σε δύο διαφορετικούς χώρους στην Αθήνα.

 

Η μία θα φιλοξενηθεί  στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Είσοδος από Διδότου 6), σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών και η άλλη στην Λαίδα – Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 36 Γκάζι). Ωρα έναρξης 21.15.

 

Στο «Γαϊδουροτόμαρο», ένα παραμύθι, ο μπλε βασιλιάς υπόσχεται στην ετοιμοθάνατη βασίλισσα να ξαναπαντρευτεί μονάχα με γυναίκα πιο όμορφη από αυτήν. Μα σε όλο το βασίλειο μόνο η ίδια του η κόρη συναγωνίζεται την μητέρα της. Για να αποφύγει το γάμο, η πριγκίπισσα ζητά από τον πατέρα της τα πιο απίθανα δώρα. Όταν της τα φέρνει, απεγνωσμένη του ζητά το πιο πολύτιμο του απόκτημα: το τομάρι του μαγικού γαϊδάρου, πηγή της περιουσίας του βασιλείου. Το φιλμ ανήκει στις λιγότερο γνωστές δημιουργίες του σκηνοθέτη επιτυχιών του γαλλικού σινεμά όπως οι «Ομπρέλες του Χερβούργου» και «Οι δεσποινίδες του Ροσφόρ».

 

Χρήσιμες οδηγίες

 

·         Είσοδος ελεύθερη μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων.  

 

·         Διαδικασία κράτησης για την προβολή στη Γαλλική Σχολή Αθηνών:

Υποχρεωτική προ-κράτηση για την προβολή στη Γαλλική Σχολή Αθηνών, περιορισμένες θέσεις. 

Τα ηλεκτρονικά δελτία εισόδου για την προβολή είναι διαθέσιμα μέσα από την ιστοσελίδα 

και τα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου. 

Η προκράτηση ξεκινά την παραμονή κάθε προβολής, από τις 9 π.μ.. 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η προβολή στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου.

 

·         Διαδικασία κράτησης για την προβολή στο θερινό σινεμά Λαϊς – Ταινιοθήκη της Ελλάδος :

Τα δελτία εισόδου θα διανέμονται στην είσοδο του κινηματογράφου την ίδια μέρα από τις 20.00΄