Το πάρτι που ξεκίνησε χθες το βράδυ στην αθηναϊκή ριβιέρα ολοκληρώθηκε στον “ναό” του Ολυμπιακού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης όπου πάνω από 500 φίλοι των Ερυθρολεύκων αποθέωσαν τις αήττητες πρωταθλήτριες ομάδες του συλλόγου στο πόλο ανδρών και γυναικών.

Νωρίτερα σε μια απόσταση λιγότερο από 10 χιλιομέτρων στην παραλιακή (Γλυφάδα-Βουλιαγμένη) τα αγόρια του Θοδωρή Βλάχου και τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη πρόσθεσαν άλλο ένα πετράδι στο στέμμα του μόνιμου πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια, δείγμα της δουλειάς που γίνεται στον ερασιτέχνη σε όλα τα αθλήματα.

Για τους άνδρες αυτό ήταν το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 34ο στην ιστορία τους, έχοντας πλέον πλησιάσει τον συμπολίτη τους Εθνικό στους τέσσερις τίτλους (34 έναντι 38).

Και αν ο Εθνικός δικαίως τις παλαιότερες δεκαετίες είχε χαρακτηριστεί ως ο αυτοκράτορας του ελληνικού πόλο σαρώνοντας τα πρωταθλήματα, από τότε που καθιερώθηκε η Α1 (1986-87) αυτόν τον τίτλο δικαίως παίρνει πλέον ο Ολυμπιακός που “μετράει” 24/34 πρωταθλήματα (άλλα 4 έχει ο ΝΟ Βουλιαγμένης και από 3 ο Εθνικός και ο ΑΝΟ Γλυφάδας).

Και μάλιστα έχει κατακτήσει τα 20 από τα τελευταία 22  πρωταθλήματα!

Και εφέτος η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν κυρίαρχη και πήρε τον τίτλο αήττητη (με μόλις μια ισοπαλία στη Βουλιαγμένη) ενώ θυμίζουμε έχει κάνει και το νταμπλ καθώς είχε κατακτήσει και το κύπελλο στη Χίο.

Ο νόμος του 11 !

Η γυναικεία ομάδα του Χάρη Παυλίδη κατέκτησε το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και έτσι έφτασε τους 11 τίτλους πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τη Βουλιαγμένη, ενώ ακολουθούν η Γλυφάδα με 8 (το 2008 το τελευταίο) πρωταθλήματα και ο Εθνικός Πειραιά με 3 (τελευταίος τίτλος το 1992).

Μάλιστα αυτή ήταν η 11η συνεχόμενη χρονιά που οι δύο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πόλο και εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη διεκδικούσαν στους τελικούς τον τίτλο.

Το εντυπωσιακό εφετινό ρεκόρ του Ολυμπιακού είναι ότι είχε νικήσει τη Βουλιαγμένη σε όλες τις συναντήσεις εντός και εκτός έδρας (έξι φορές) για το πρωτάθλημα ενώ την είχε νικήσει εκτός έδρας και στον νοκ άουτ ευρωπαϊκό αγώνα (αλλά η ρεβάνς δεν έγινε ποτέ λόγω κορονοϊού).

Οι δύο ομάδες θα έχουν ένα ακόμα ραντεβού σε λίγες μέρες είτε στον ημιτελικό, είτε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, στο φάιναλ φορ του Παλαιού Φαλήρου.