Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε απόψε ότι «η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ΦΠΑ, με στόχο να στηριχθεί η κατανάλωση».

«Η κυβέρνηση ανησυχεί για το ότι δεν υπήρξε επανεκκίνηση της κατανάλωσης, αλλά και για το ότι δεν έχουμε επιστρέψει ούτε σε κλίμα πλήρους εμπιστοσύνης από μέρους των πολιτών», πρόσθεσε ο Τζουζέπε Κόντε, κατά την ολοκλήρωση του δεκαήμερου Φόρουμ που η ιταλική κυβέρνηση οργάνωσε στην Ρώμη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπενθύμισε, παράλληλα, ότι η Γερμανία αποφάσισε να μειώσει τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και κατέστησε σαφές ότι κύριος στόχος του είναι να μπορέσει να στηριχθεί στην Ιταλία τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση.

Κάντε διακοπές στην Ιταλία

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε και πάλι από τους συμπατριώτες του να κάνουν φέτος διακοπές στην χώρα τους, ενώ επιβεβαίωσε ότι η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ μπορεί να σημειώσει περαιτέρω αύξηση λόγω της αναγκαιότητας να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης σειράς παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Με αναφορά στον τουρισμό, δήλωσε ειδικότερα ότι είναι σαφές πως η παρουσία ξένων τουριστών φέτος θα είναι ιδιαίτερα μειωμένη.

Ο Τζουζέπε Κόντε, τέλος, επιβεβαίωσε ότι έπειτα από σειρά προτάσεων και επεξεργασιών, η Ιταλία θα παρουσιάσει τα λεπτομερή σχέδια και τις παρεμβάσεις για τις οποίες εννοεί να ζητήσει ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ