Μια μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας φτιαγμένη για ειδικό, κοινωνικό σκοπό; Γιατί όχι. Αυτό ακριβώς είναι το τελευταίο διαφημιστικό πρότζεκτ που οργάνωσε προσφάτως η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και παρουσιάζουμε εδώ. «Ακόμα και την εποχή του κορονοϊού, το έμφραγμα δεν μπορεί να περιμένει» είναι το σύνθημά της Εταιρίας, το οποίο ακούμε να λέει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ένας από τους τρεις ηθοποιούς που εμφανίζονται στο σπου (μπορεί να το δει κανείς και στη σελίδα του Facebook της Εταιρίας).

https://www.facebook.com/1336422863/videos/10218712643710671/

Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται έναν ληστή που επιστρέφει από μια «δουλειά» πέφτοντας στην αγκαλιά της αγαπημένης του Μυρτώς Αλικάκη. Κάτι θα συμβεί και ο Σακελλαρίου θα σωριαστεί στο πάτωμα γιατί όπως βλέπουμε είναι καρδιοπαθής… Πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η ιστορία; Σαν άγγελος εξ’ουρανού, ο Ιεροκλής Μιχαληλίδης είναι ο παρατηρητή τους και συγχρόνως ο αφηγητής – φορέας του μηνύματος που θέλει να περάσει στον κόσμο η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Σκηνοθέτης του σποτ είναι ο Κύπριος σκηνοθέτης Χρίστος Γεωργίου, γνωστός από αρκετές ταινίες και κυρίως από το «Μικρό έγκλημα» με πρωταγωνιστή τον Αρη Σερβετάλη. «Σκιές» εξάλλου αυτής της ταινίας, σε ότι αφορά το χιούμορ, θα βρούμε και στο σποτ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Το σποτ γυρίστηκε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού γιατί όπως ανέφερε ο Χ. Γεωργίου «μπορέσαμε να προσφέρουμε κάτι για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως αυτό, και μάλιστα μέσα από χιούμορ» (οι ηθοποιοί συνεργάστηκαν στο σενάριο). Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η δουλειά αυτή, ήταν επίσης χαρά για όλους τους συντελεστές επειδή βρέθηκαν μετά από τόσο καιρό και πάλι σε γύρισμα. Βρέθηκαν και πάλι σε έναν από τους φυσικούς χώρους του επαγγέλματός τους, το σετ.

Αλλοι συντελεστές για την δημιουργία του σποτ είναι οι Έλτον Μπίφσας (διευθυντής φωτογραφίας), Γιάννης Δούμας (σκηνογράφος), Γεώργιος Παπαγεωργίου (ηχολήπτης), Σπύρος Σάββας (διευθυντής παραγωγής), Άννα Ρέπα (μακιγιάζ), Μαρία Κοντοδήμα (ενδυματολόγος), Αλίκη Παναγή (μοντάζ), Κωσταντής Παπακωσταντίνου (μουσική), Κώστας Βαρυμποπιώτης (μιξάζ). Πρώτη βοηθός του Χ. Γεωργίου ήταν η Κατερίνα Γιαννακοπούλου.