Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου, η εν λόγω νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων την δύσκολη περίοδο του lockdown, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση του συλλόγου η επέκτασή του.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο η επέκταση του μέτρου αυτού έως το τέλος του 2020 έχει δυο στόχους:

  1. Τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων κατά το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί έως το τέλος του έτους, που είναι βέβαιο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι περίοδος χαμηλών οικονομικών προσδοκιών, με υποτονική κίνηση στην αγορά, ώστε να αποφύγουμε νέα λουκέτα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
  2. Τη διαφύλαξη της κτηματαγοράς από δημιουργία χιλιάδων αδιάθετων εμπορικών ακίνητων, κατά το πρόσφατο παράδειγμα της δεκαετούς κρίσης, που δημιούργησε μακροχρόνιο καθοδικό σπιράλ και βύθισε την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση.

«Σεβόμενοι την αγωνία και τον αγώνα των συναδέλφων, που ανέδειξαν το θέμα αυτό ως τον σημαντικότερο παράγοντα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους σε ποσοστό 55,4%, στην πρόσφατη έρευνα του Ε.Σ.Α, θα συνεχίζουμε να τους συμπαραστεκόμαστε και θα δώσουμε την μάχη με κάθε νόμιμο μέσο για την επιβίωση τους, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.