Την επέκταση της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ σε νέες κατηγορίες εργαζομένων ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς πληθαίνουν τα αιτήματα κλάδων που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες αφορούν εργαζόμενους στο χώρο της τέχνης όπως και στον αθλητισμό. Ήδη για τους κλάδους αυτούς έχει προκληθεί μεγάλη συζήτηση γύρω από την ανάγκη στήριξης κατηγοριών εργαζομένων που δεν έχουν τα κλασικά χαρακτηριστικά της έμμισθης εργασίας.

Ειδικότερα, προτείνεται να ενταχθούν εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι απασχολήθηκαν με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, που έληξαν πρόωρα ή έληξαν αφού παρήλθε ο συμφωνημένος χρόνος, σε επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στις υπηρεσίες μουσικής ορχήστρας, μουσικού συγκροτήματος, χορωδίας, αιθουσών συναυλιών, θεατρικών αιθουσών, υπαίθριων χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κειμενογράφου – σεναριογράφου, σκηνοθέτη, αλλά και επικουρικές υπηρεσίες θεάματος (σκηνικών, φωτισμού, ηχητικού εξοπλισμού κλπ.).

Πέραν τούτου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι αποπληρωμές της αποζημίωσης για κατηγορίες εργαζομένων που έχουν συμπεριληφθεί στο μέτρο και υποβάλει σχετικές αιτήσεις.