Η κινηματογραφική καριέρα της Κλαρίς Στέρλινγκ, της αποφασιστικής πράκτορα του FBI που υποδύθηκε πρώτη η Τζόντι Φόστερ στην ταινία «Η σιωπή των αμνών» (1991) δίπλα στον Αντονι Χόπκινς ως Χάνιμπαλ Λέκτερ δεν έχει ακόμα κλείσει τον κύκλο της.

Η πράκτορας του FBI επανέρχεται στα πράγματα αυτή την φορά διά της τηλεοπτικής οδού και με το πρόσωπο της νεαρής Αυστραλέζας ηθοποιού Ρεμπέκα Μπριντς, γνωστής από την σειρά «Pretty Little Lies». Η σειρά «Clarice» είναι το τελευταίο μεγάλο στοίχημα του CBS που στοχεύει να την παρουσιάσει στη σεζόν 2020- 2021.

«Μετά από 20 χρόνια σιωπής, έχουμε την τιμή να δώσουμε και πάλι φωνή σε μια από τις πιο εμβληματικές ηρωίδες του αμερικανικού κινηματογράφου των τελευταίων χρόνων» δήλωσαν οι Αλεξ Κούτζμαν και Τζένι Λουμέτ, υπεύθυνοι δημιουργίας της «Clarice».

Η πλοκή της νέας σειράς θα αρχίζει ένα χρόνο μετά το τέλος των γεγονότων της «Σιωπής των αμνών» και θα είναι «μια ματιά στην προσωπική ιστορία της πράκτορα» όπως αναφέρουν οι δημιουργοί. Πολλοί θεατές της πρώτης ταινίας θα θυμούνται, ο δρ. Λέκτερ είχε την ικανότητα να «εισχωρεί» στο μυαλό της Κλαρίς και να ανασύρει μνήμες που σχετίζονταν με τους εφιάλτες της παιδικής της ηλικίας. Από αυτούς τους εφιάλτες θα πρέπει να ξεφύγει και αυτή ακριβώς θα είναι η «καρδιά» του νέου εγχειρήματος.

Πάντως η σκιά της «Σιωπής των αμνών» του Τζόναθαν Ντέμι παραμένει βαριά. Η ταινία δεν θριάμβευσε μόνον στα Οσκαρ αλλά και στο κοινό που κυριολεκτικά την λάτρεψε. Ο Λέκτερ έγινε τρομερά ποπ όχι μόνον στον κινηματογράφο (ο Χόπκινς τον υποδύθηκε σε δυο ακόμη ταινίες, στο «Χάνιμπαλ» με την Τζουλιάν Μουρ ως Κλαρίς και τον «Κόκκινο δράκο») αλλά και στην τηλεόραση με την μορφή του Δανού ηθοποιού Μαντς Μίκελσεν.