Ντομπρόβσκις στα «ΝΕΑ»: Θα ξαναδούμε τους στόχους για τα πλεονάσματα

«Μετά την κορονο-κρίση το χρέος της Ελλάδας θα τεθεί σε σαφή καθοδική πορεία, ενώ η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης» λέει στα «ΝΕΑ» ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων, που δεσμεύουν την Ελλάδα μετά τα Μνημόνια, θα πρέπει να επανεξεταστούν μετά την κρίση του κορωνοϊού δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο κ. Ντομπρόβσκις θεωρεί ότι μετά την κορωνο-κρίση το χρέος της Ελλάδας θα τεθεί σε σαφή καθοδική πορεία, ενώ η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης.

«Η Ελλάδα έχει ενταχθεί τώρα στον κανονικό μακροοικονομικό κύκλο εποπτείας βάσει του ευρωπαϊκού εξαμήνου, αλλά υπάρχουν από την άλλη μεταπρογραμματικές δεσμεύσεις που αφορούν και τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος. Σαφώς η Ελλάδα θα απομακρυνθεί σημαντικά από αυτούς τους στόχους, όπως όλες οι χώρες θα απομακρυνθούν αισθητά από τους δικούς τους στόχους, οπότε είναι κάτι που χρειάζεται να επανεξεταστεί στην κατάσταση που θα διαμορφωθεί μετά την κρίση» τόνισε ο Ντομπρόβσκις.

-Οι εκτιμήσεις του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ύφεση στην Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας

-Τι λέει για την αναμενόμενη αύξηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την ενδεχόμενη ανάγκη μιας bad bank

-Πόσο πιθανό θεωρεί να ανοίξει ευρύτερα η συζήτηση για την επανεξέταση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Παρασκευή

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk