Μόνο ένα μήνα θα καθυστερήσει η κυκλοφορία του καινούργιου iPhone, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Οι δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία στην παραγωγή της δημοφιλούς αμερικανικής φίρμας – η κεντρική μονάδα παραγωγής της Apple στην Κίνα έφθασε να παράγει… μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό – θα έχουν μικρό μόνο αντίκτυπο στην κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου από εκατοντάδες εκατομμύρια «γκατζετάκηδες» iPhone 12.

Συνήθως η Apple εισάγει στην κυκλοφορία το καινούργιο iPhone δυο βδομάδες μετά το γνωστό από τα χρόνια του αείμνηστου Στιβ Τζομπς τελετουργικό – ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ με μαύρο ζιβάγκο, μαύρο παντελόνι και παπούτσια εμφανίζεται σε μαύρο φόντο στη σκηνή μιας κατάμεστης αίθουσας να κρατά στα χέρια του και να επιδεικνύει το νέο προϊόν αναλύοντας τις αρετές του.

Εν προκειμένω η παρουσίαση του καινούργιου iPhone θα γίνει, όπως πάντα, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αλλά οι αδημονούντες καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν όχι δύο, αλλά «λίγες ακόμη εβδομάδες» για να εφορμήσουν διαγκωνιζόμενοι έως και ποδοπατούμενοι στα πολυκαταστήματα και να το αποκτήσουν.

Εφέτος μάλιστα το ποδοπάτημα μοιάζει σχεδόν βέβαιο. Όχι τόσο λόγω του κάματου των χρηστών που θα έχουν περάσει ώρες ατέλειωτες στην καραντίνα με την παλαιά τους συσκευή και θα αδημονούν να αποκτήσουν το «12». Αλλά

επειδή πολλοί φοβούνται, κατά πληροφορίες του αμερικανικού τύπου, ότι θα υπάρξουν προβλήματα με τα στοκ του προϊόντος.

Τα τερματικά 5G

Πιθανώς να μην υπάρχει επάρκεια συσκευών για να καλύψει τη ζήτηση, γράφουν η WSJ και η γαλλική Figaro. Πέραν αυτού, η Apple εν μέσω κορωνοϊού έβαλε ένα ακόμα φιλόδοξο στόχο στον οποίο θα πρέπει να ανταποκριθεί: θα λανσάρει στην αγορά τέσσερα μοντέλα του iPhone 12.

Η κυκλοφορία των νέων μοντέλων θα πρέπει να καταστεί συμβατή με τη νέα τεχνολογία 5G, που έχει ήδη εισαχθεί σε κρίσιμες για την εταιρεία αγορές, όπως είναι η αμερικανική, η κινεζική και η βρετανική. Αλλά, όπως γράφει η Figaro, η Apple δεν διαθέτει ακόμα τερματικά 5G στη γκάμα της.

Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αναγκάζει τους πολυπληθείς φίλους της να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο για να αποκτήσουν το καινούργιο iPhone. Το ίδιο συνέβη και με τις παραλλαγές του iPhone X, που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα με το iPhone 8 το Σεπτέμβριο του 2017.

Εν τέλει οι πωλήσεις του iPhone X δεν ξεκίνησαν παρά το Νοέμβριο της χρονιάς εκείνης. Είχε γίνει και τότε «πατείς με πατώ σε» στα μαγαζιά. Τότε βέβαια εκτός από iPhone δεν κυκλοφορούσαν και κορωνοϊοί…