Περιορισμένη σε σχέση με άλλες χρονιές, όπως ήταν και αναμενόμενο, είναι η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά. Ο κοροναϊός κρατά αρκετούς μακριά από την κεντρική αγορά, οι τηλεφωνικές παραγγελίες ωστόσο αυξάνονται, καθώς πολλοί καταστηματάρχες, αξιοποιούν την υπηρεσία delivery που από φέτος λειτουργεί.

Η μέρα του Πάσχα πλησιάζει και η Βαρβάκειος αγορά έχει πάρει όλα τα μετρά ασφάλειας μιας και αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της.

Πολλοί είναι οι καταναλωτές που σπεύδουν να προμηθευτούν τον οβελία για το παραδοσιακό τραπέζι που φέτος όμως θα είναι χωρίς πολυπληθείς παρέες και συγγενείς.

Οι τιμές είναι αρκετά μειωμένες σε σχέση με πέρσι. Από 4 έως και 7 ευρώ το κιλό. Ωστόσο η εποχή του κοροναϊού έφερε και νέες υπηρεσίες για τους καταναλωτές. Παράδοση των κρεάτων άλλα και της μαγειρίτσας στο σπίτι. Οι τηλεφωνικές παραγγελίες έχουν πάρει φωτιά.

Αυστηρά τα μέτρα για την προστασία καταναλωτών και εργαζομένων, με κάγκελα έχουν τοποθετηθεί στην Βαρβάκειο αγορά ώστε να τηρούνται η αποστάσεις ασφάλειας.

Έντονη είναι και η παρουσία της αστυνομίας, καθώς η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί για τις ανάγκες του εορταστικού τραπεζιού.