σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης θα είναι ο αντικαταστάτης του Αντώνη Παπαδόπουλου στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας μετά τον θάνατο του τελευταίου από την επάρατη νόσο πριν από λίγο καιρό. Την Τετάρτη 15 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ ενέκρινε τη πρόσληψη του κ. Σακαρίδη.

«Με σεβασμό στη μνήμη του Αντώνη και τη σπουδαιότητα του θεσμού του Φεστιβάλ Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Δεμερτζής, με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη ανακοινώνουν την επιλογή του Γιάννη Σακαρίδη» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

 

«Η ταλαντούχα προσωπικότητα του, η βραβευμένη καλλιτεχνική του πορεία, η ωριμότητα αλλά και η αποφασιστικότητα του, σε συνδυασμό με την αγάπη του για την ταινία μικρού μήκους και το Φεστιβάλ της Δράμας, ήταν τα κριτήρια επιλογής του» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

 

Όπως οι περισσότεροι Ελληνες σκηνοθέτες, έτσι και ο Σακαρίδης σχετίζεται προσωπικά με το φεστιβάλ Δράμας. Μετά την πορεία του ως μοντέρ στην Αγγλία, ο Σακαρίδης παρουσίασε στην Δράμα την «Αλήθεια» (2006), το ντεμπούτο του στην σκηνοθεσία μικρού μήκους. Και  βραβεύτηκε.

 

«Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Δράμας καθόρισε με τον καλύτερο τρόπο τη καλλιτεχνική μου πορεία, και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσουμε με ευθύνη ό,τι καλό έχει προηγηθεί, σε κάτι δημιουργικό», δήλωσε με τη σειρά του ο Γιάννης Σακαρίδης.

 

Αργότερα ο Σακαρίδης σκηνοθέτησε τις  μεγάλου μήκους ταινίες «Wild Duck» και «Πλατεία Αμερικής». Η «Πλατεία Αμερικής» υπήρξε η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (2018).