Βγαλμένη από παραμύθι είναι η ζωή του Ουσεϊνού Μπα.

Ο Σενεγαλέζος σέντερ μπακ μέχρι πέρσι έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με τη φανέλα της Αζαξιό και φέτος είναι στον Ολυμπιακό, παίζει σε μια από τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και διαπρέπει σε Ελλάδα και Europa League.

Ο Αφρικανός μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του για την πορεία του, την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, αλλά και για τις μάχες που έδωσε με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σενεγαλέζος μπακ:

Για τον Ομπαμεγιάνγκ: «Είναι ένας τεράστιος παίκτης. Στην αρχή ένιωσα πίεση διότι όλοι και ειδικά φίλοι μου (παίκτες) μου είχαν πει να προσέχω πολύ. Είναι όντως γρήγορος. Είπα στον εαυτό μου «μην βάζεις παραπάνω πίεση. Ηρέμησε και κάνε το φυσικό σου παιχνίδι. Χωρίς παραπάνω πίεση». Έμεινα προσηλωμένος στον αγώνα και στο τέλος κερδίσαμε».

Για την πορεία του: «Ναι πέρασα από Μονπελιέ, Ντιζόν και Σοσό χωρίς να καταφέρω. Στην Αμιάν υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο, όμως είχαν πρόβλημα γιατί δεν είχα άδεια εργασίας. Στην συνέχεια ο ατζέντης μου με έφερε σε επαφή με την Αζαξιό, που έκλεισα εκεί για τρία χρόνια».

Για τον Ολυμπιακό: «Σήμερα είμαι στον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Πολύ περήφανος που φοράω αυτήν την φανέλα».