Τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού σε όλον τον κόσμο έχουν, αναπόφευκτα,  επιπτώσεις στον κινηματογραφικό χώρο, πρώτον επειδή ο κόσμος δεν μπορεί να πάει στην αίθουσα για να δει ταινίες και δεύτερον επειδή πολλές παραγωγές που γυρίζονταν αναγκάστηκαν να διακοπούν – τρανταχτό παράδειγμα η έβδομη ταινία της κινηματογραφικής σειράς «Mission Impossible» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, τα γυρίσματα της οποίας σταμάτησαν στη Βενετία.

 

Το μόνο μέσο που δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί αρνητικά από όλη αυτή την δυσάρεστη κατάσταση είναι η τηλεόραση και ακόμα λιγότερο, πλατφόρμες ψυχαγωγίες όπως το Netflix. Αν και σε επίπεδο παραγωγής ακόμα και το Netflix έχει κλονιστεί αφού παραγωγές του που γυρίζονταν αυτή την εποχή σταμάτησαν (παράδειγμα το «The wicker»), οι μεταδόσεις του κάνουν κορυφαία νούμερα θεαματικότητας.

 

Ωστόσο, η πλατφόρμα πέρασε και ένα πιο ανθρώπινο μήνυμα: φρόντισε να αποζημιώσει τους εργαζομένους στις παραγωγές που σταμάτησαν με μισθό δύο εβδομάδων, ενώ σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής Τεντ Σαράντος, ηγετικό στέλεχος του Netflix (βασικός υπεύθυνος περιεχομένου προγραμμάτων – chief content officer), η πλατφόρμα έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα βοηθείας ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τους άνεργους του οπτικοακουστικού χώρου.

 

Εν τω μεταξύ, μετά το κλείσιμο των κινηματογραφικών αιθουσών των ΗΠΑ, όλα τα μεγάλα στούντιο έχουν διαμορφώσει τα ημερολόγια τους, αφήνοντας τις πρόσφατες κυκλοφορίες να αποστέλλονται από νωρίς στo Video OnDemand (VOD) και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες. Ανάμεσά τους και η ταινία της  Paramount «The Birds», που αποκτήθηκε από την Netflix.

 

Αυτή η κωμωδία, με πρωταγωνιστές τους Iσα Ρε  και Kουμαίλ Nαντζανί, σηματοδοτεί την πρώτη ταινία στούντιο που απορροφήθηκε από από υπηρεσία streaming χωρίς πρώτα να έχει κάνει την καερίερα της στις αίθουσες.