Τη διάθεση όλου του προσωπικού της με ιατρική κατάρτιση ώστε να εργαστεί εθελοντικά στα ιδρύματα περίθαλψης στη μάχη κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία «ανταποκρίνεται με αίσθημα ευθύνης και θα απελευθερώσει, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, όλο το προσωπικό. Η Lufthansa θα συνεχίσει να καταβάλλει κανονικά το μισθό τους, για όσο διάστημα εργάζονται εθελοντικά».

Ο Όμιλος Lufthansa συμβάλλει επισής στον επαναπατρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, καθώς πραγματοποιεί πολυάριθμες ειδικές πτήσεις σε όλο τον κόσμο. Σε στενή διαβούλευση με τις κυβερνήσεις των αγορών της κάθε αεροπορικής εταιρείας του Ομίλου και για λογαριασμό τουριστικών εταιρειών και εταιρειών κρουαζιέρων, οι εταιρείες προσφέρουν σήμερα περίπου 140 ειδικές πτήσεις.

Ως εκ τούτου, περισσότεροι από 20.000 επιβάτες ταξιδεύουν με τις Lufthansa, Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Edelweiss για να επιστρέψουν στις χώρες τους. Ακόμη περισσότερες ειδικές πτήσεις πρόκειται να γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, ο Όμιλος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει ότι η ροή των φορτίων σε Γερμανία και Ευρώπη δεν θα σταματήσει. Η Lufthansa Cargo συνεχίζει το προγραμματισμένο πτητικό της έργο, εκτός των ακυρώσεων στην ηπειρωτική Κίνα, και συνεχίζει κανονικά την λειτουργία ολόκληρού του cargo στόλου της.