Με τον Φιλανδό ομόλογό του Πέκα Χααβίστο (Pekka Haavisto) συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Τηρουμένης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και επικεντρώθηκε στο προσφυγικό και στις προσπάθειες αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, Ελλάδας και Φινλανδίας συμφώνησαν, τηρουμένης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, την αμοιβαία διευκόλυνση του επαναπατρισμού πολιτών των δύο χωρών.

Διευκόλυνση

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συζήτησε τηλεφωνικά, σήμερα το πρωί με τον Βρετανό ομόλογό του κ. Raab για το ζήτημα του ιού COVID-19 και ζήτησε να υπάρξει κάθε δυνατή διευκόλυνση στους Έλληνες πολίτες που διαβιούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται δε, ότι ταξιδιωτική οδηγία προς τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό έχει εκδώσει το υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας τους να βρίσκονται σε επαφή με τις κατά τόπους ελληνικές διπλωματικές αρχές, ενώ έχει συστήσει προς τους Έλληνες του εσωτερικού να αποφύγουν τα ταξίδια σε χώρες με μεγάλη έξαρση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις πρεσβείες, τα προξενεία μας και τις αρχές των άλλων κρατών για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών λόγω κοροναϊού» δήλωσε ο κ. Δένδιας.