Με χυδαίο τρόπο και σχόλια που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν, όχι απλά σε στέλεχος κυβερνώντος κόμματος, αλλά σε άνθρωπο που θέλει να ασχολείται με τα κοινά επέλεξε να σχολιάσει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΟΔΕ ΝΔ Ηλείας, Διαμαντής Καρασούλας τη φωτιά που ξέσπασε σε δομή φιλοξενίας προσφύγων το βράδυ του Σαββάτου.

Ο «πρωταγωνιστής» της ντροπιαστικής ιστορίας, όχι μόνο δεν στεναχωρήθηκε για την παραπάνω εξέλιξη, αλλά αντιθέτως χάρηκε. Το χειρότερο είναι ότι έσπευσε να… μοιραστεί τη χαρά του και με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω Facebook.

Έτσι λοιπόν, στην ανάρτηση της είδησης από ενημερωτική σελίδα στο Facebook θεώρησε έξυπνο και σωστό να κάνει ένα θλιβερό λογοπαίγνιο με το όνομα της προσφυγικής δομής του Ελβετικού Σταυρού (One Happy Family), μετατρέποντάς το σε «οne happy night» (σ.σ μια χαρούμενη νύχτα).

Όταν κάποιος άλλος χρήστης του Facebook του απάντησε πως «χαίρεστε με την καταστροφή τόσο άθλιοι γίνατε», ο Διαμαντής Καρασούλας όχι μόνο δεν «μάζεψε» τη γκάφα, αλλά προχώρησε τη χυδαιότητα ένα βήμα παρακάτω λέγοντας «όχι και καταστροφή. Αυτό είναι πιο ειδυλλιακό κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη».

Φαίνεται ότι μετά το σάλο, ο Διαμαντής Καρασούλας διέγραψε τα σχόλιά του. Ωστόσο, για κακή του τύχη, τα screenshot μένουν…

Ο Διαμαντής Καρασούλας, που δηλώνει δημοσιογράφος και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στη ΝΟΔΕ Ηλείας, είχε προκαλέσει και στο παρελθόν με αναρτήσεις του.

Μεταξύ άλλων, τον Οκτώβριο του 2019 είχε σχολιάσει την προσπάθεια της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνταν για τη θεραπεία του μικρού στη Βοστώνη.

Κι εκείνο το post είχε κατέβει μετά τις αντιδράσεις…

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, «για την χαοτική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου, Αλέξη Χαρίτση.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Χαρίτσης αναφέρει: «Νεοναζί αλωνίζουν στη Λέσβο, σχολείο καίγεται και στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν. Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο φανερώνουν ότι η ανευθυνότητα, οι παλινωδίες και οι αθλιότητες της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

Παρακρατικές συμμορίες τρομοκρατούν πολίτες, απειλούν ανθρώπινες ζωές, καταλύουν την ασφάλεια και την τάξη. Αυστριακοί και Γερμανοί νεοναζί αλωνίζουν εδώ και τρεις μέρες στο νησί και σχολείο για προσφυγόπουλα γίνεται παρανάλωμα του πυρός. Την ίδια στιγμή, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη».