Δικογραφία σε βάρος ενός κτηνοτρόφου από την περιοχή του Ηρακλείου, ηλικίας περίπου 45 ετών, για  συμμετοχή στην απαγωγή του  57χρονου  επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη τον Μάρτιο του 2017 στην Κρήτη σχημάτισαν -τα τελευταία 24ωρα- οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο σχηματισμός της δικογραφίας βασίσθηκε σε αποτύπωμα του που βρέθηκε από περαιτέρω έρευνες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων σε ένα από τα οικήματα στη συγκεκριμένη περιοχή όπου παρέμενε όμηρος ο επιχειρηματίας στην διάρκεια της επτάμηνης ομηρίας του.

Πρόκειται για το 13ο άτομο για το οποίο προσδιορίζεται η συμμετοχή του στο δραματικό συμβάν που είχε απασχολήσει προ τριετίας την κοινή γνώμη. Η νέα αυτή ενέργεια της ΕΛ.ΑΣ κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας αφού εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο κτηνοτρόφος να συνδέεται με 3-5 εμπλεκόμενους στην αρπαγή του κ. Λεμπιδάκη, στην πρώτη φάση της ομηρίας του, και σε βάρος των  οποίων δεν έχουν συγκεντρωθεί αποδεικτικά στοιχεία.

Σημειώνεται ότι η  αρπαγή του Κρητικού επιχειρηματία έγινε το απόγευμα της  30ης  Μαρτίου 2017  στο Ηράκλειο και οι δράστες είχαν ζητήσει αρχικά λύτρα της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρω.

Ο κ. Λεμπιδάκης απελευθερώθηκε μετά από συντονισμένες  ενέργειες αστυνομικών στις αρχές Οκτωβρίου. Για την υπόθεση αυτή οδηγήθηκαν στο εδώλιο  του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 12 άτομα που καταδικάσθηκαν τον Φεβρουάρο του 2019 σε  ποινές από 11 έως 26 έτη κάθειρξης.

Ακόμη ερευνάται η τυχόν σχέση της απαγωγής Λεμπιδάκη με άλλη σοβαρή ποινική υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις αστυνομικές αρχές στην Κρήτη.