Καλεσμένες στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο βρέθηκαν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Ξεκινώντας με την υπόθεση Novartis, η Μαριέττα Γιαννάκου σχολίασε την ατάκα του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση πρέπει να τον βάλει στο κάδρο «αν έχει κότσια»

«Θα είχε δίκιο να το πει αυτό αν είχε χρεώσει η ΝΔ στον Τσίπρα την υπόθεση αυτή, μύγα τον τσίμπησε;» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι η Προανακριτική θα λειτουργήσει έτσι όπως απάντησε ο Άρειος Πάγος.

Εκτίμησε ακόμη ότι η υπόθεση Novartis χρησιμοποιήθηκε με απειλές από την προηγούμενη κυβέρνηση και ότι ο θόρυβος για πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία γελοιοποίησε τη χώρα διεθνώς.

Απαντώντας η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε ότι τη ΝΔ ότι προσπαθεί να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία.

«Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει προκύψει από πουθενά στην Προανακριτική η ύπαρξη σκευωρίας» ανέφερε.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι προσβάλλει τους θεσμούς της χώρας και τη Δικαιοσύνη. «Απαξιώθηκε από την κυβέρνηση η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων», είπε χαρακτηριστικά.

Για το προσφυγικό, η Μαριέττα Γιαννάκου παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειριστεί και τα απόνερα της προηγούμενης» ανέφερε.

Η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι η κοινωνία δεν αισθάνεται ασφαλής με τις παλινωδίες της κυβέρνησης για τις επιτάξεις.

Τέλος, για το θέμα της Τουρκίας, οι δύο κυρίες – αν και με διαφορετική φρασεολογία – συμφώνησαν ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο δικαστήριο της Χάγης μόνο αν η Τουρκία συμφωνήσει για ένα συνυποσχετικό αποκλειστικά για την υφαλοκρηπίδα.