Καλεσμένοι στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA βρέθηκαν η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, για να σχολιάσουν την πολιτική επικαιρότητα.

Μιλώντας για το αδιέξοδο στο οποίο ήρθαν οι ηγέτες των 27 για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κ. Σπυράκη είπε ότι αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική πλευρά είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια.

Εκτίμησε ότι τα κονδύλια της ΕΕ προς την Ελλάδα πρέπει να είναι αυξημένα για το προσφυγικό. «Η έμπρακτη αλληλεγγύη στο προσφυγικό με όρους προϋπολογισμούς δεν υπάρχει και πρέπει να υπάρξει» σχολίασε η ευρωβουλευτής.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε μεριμνήσει κατά τη θητεία του για την αύξηση των κονδυλίων από την ΕΕ.

Εκτίμησε ότι η μείωση αυτών των κονδυλίων αποτελεί μία σοβαρή ήττα για τη χώρα.

Μιλώντας για την προανακριτική για την υπόθεση Novartis, ο κ. Ζαχαριάδης εξέφρασε εκ νέου τη στήριξη της ΝΔ στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λέγοντας ότι στοχοποιήθηκε από τη ΝΔ για λόγους τακτικής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσουν οι πολιτικοί τραμπουκισμοί και να μη συμπεριφέρεται τυραννικά στο κοινοβούλιο.

Η Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως από την προανακριτική στην υπόθεση Novartis.

«H προανακριτική δεν πρέπει να κάνει θόρυβο, αντί να κάνει τη δουλειά της», σχολίασε.