Αιχμηρή απάντηση δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στον Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ «ως προβλέψιμος και δεδομένος εταίρος».

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σημειώνει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ξεπέρασε και τον εαυτό του», συμπληρώνοντας πως «είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης».

Η δήλωση Πέτσα

Ειδικότερα ο κ. Πέτσας αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του. Καταγγέλλει τα αποτελέσματα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας πριν καν αρχίσει η Σύνοδος!

Θα ήταν πιο έντιμο για τον ίδιο και ωφέλιμο για τη χώρα, εάν στήριζε την μεθοδική διεκδίκηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για περισσότερους πόρους για την Πατρίδα μας.

Πραγματικούς, όχι “πέτσινους”, σαν τα 7,5 δις ευρώ που δήθεν είχε εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας.

Αλλά ο κ. Τσίπρας, η “διαπραγματευτική” τακτική του οποίου, κόστισε στους Έλληνες πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα και διδάσκεται παγκοσμίως ως παράδειγμα προς αποφυγήν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης.

Υ.Γ. “Καταγγέλλει” ο κ. Τσίπρας ότι δεν πήγε ο Πρωθυπουργός στην Πορτογαλία για την Σύνοδο των “Φίλων της Συνοχής”. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, όταν ο κ. Τσίπρας έστελνε σε αντίστοιχες συνόδους τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών. Θα πήγαινε βέβαια ο ίδιος. Αλλά δεν πρόλαβε. Ούτε αυτό», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τι είχε πει ο Τσίπρας

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι ως πρωθυπουργός διεκδίκησε πρόσθετα κονδύλια ύψους 7,5 δις ευρώ και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι απεμπόλησε αυτή τη διεκδίκηση. Ασκησε κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία» και χαρακτήρισε «συνταγή αποτυχίας», το «δόγμα του προβλέψιμου εταίρου και του δεδομένου συμμάχου τόσο στην εξωτερική πολιτική όσο και στα πλαίσια της Ευρώπης», όπως είπε.