Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ, πραγματοποιούν συνδικαλιστές, με κάλεσμα της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ). Κατηγορούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ για «υπονόμευση» της απεργίας, που έχουν κηρύξει για τις 18 Φεβρουαρίου, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και σωματεία, ενάντια στο «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Η κινητοποίηση γίνεται, την ίδια ώρα που είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της ολομέλειας, στην οποία όπως καταγγέλλουν η ηγεσία της ΓΣΕΕ, θα επιχειρήσει να αλλάξει η  απόφαση για  απεργία.

Τα μέλη των συνδικάτων έχουν κολλήσει στην είσοδο του κτιρίου αφίσα στην οποία αναγράφεται: «Υπουργείο Εργασίας – Παράρτημα ΣΕΒ», με τις φωτογραφίες των Γ. Παναγόπουλου και Γ. Βρούτση.


Παράλληλα, καταγγέλλουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ για  «αθλιότητα που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς εργολάβοι ιδιωτικής εταιρίας security απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο της ΓΣΕΕ σε μέλη της διοίκησης» .

Όπως σημείωσε ο Νίκος Μαυροκέφαλος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ «Βρισκόμαστε εδώ, για να διαδηλώσουμε ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο Βρούτση – Κατρούγκαλου που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των ΓΣΕΕ, η οποία εκπληρώνει το βρώμικο ρόλο που της έχουν αναθέσει κυβέρνηση – εργοδοσία.

Χθες, το συνέδριο του ΕΚΑ επιβεβαίωσε την απόφαση για απεργία στις 18 Φλεβάρη και την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, απέναντι σ’ αυτή την επίθεση, μας λέει ότι είναι μικρό το κακό, ότι δεν έγινε και τίποτα. Μας λένε δηλαδή ότι είναι μικρό το κακό να δουλεύει κανείς 40 χρόνια, ότι είναι μικρό το κακό να δουλεύεις μέχρι τα 67 χρόνια για να πάρεις μια σύνταξη «πτωχοκομείου». Ότι είναι μικρό το κακό, η συγχώνευση του ΕΤΕΑΕΠ και η αρπαγή 7 δισ. ευρώ.

Γι’ αυτό η εργοδοσία και η κυβέρνηση θέλουν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να μείνει ακούνητη. Γι’ αυτό συνεδριάζει για να εμποδίσει την απεργία, για να κάνει συνέδριο με νόθους και την εργοδοσία μέσα. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη της απεργίας στις 18 Φλεβάρη».