Παπαγγελόπουλος: Καταγγέλλει νομικό πραξικόπημα σε βάρος του

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής απέστειλε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής απέστειλε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνοντας λόγο για «νομικό πραξικόπημα».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφερόμενος στη συγκρότηση της Προανακριτικής ύστερα από πρωτοβουλία της ΝΔ αλλά και στις εργασίες της μέχρι σήμερα τόνισε πως παραβιάζουν συνεχώς και απροκάλυπτα τις διατάξεις του άρθρου 86 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος, του άρθρου 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και του άρθρου 154 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής.

«Οι αλλεπάλληλες αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες της Επιτροπής της οποίας προεδρεύετε αποδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία την πολιτική δίωξη σε βάρος μου.
Το ίδιο αποδεικνύει και η συνεχής παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας από μέλη της Επιτροπής και από Κυβερνητικά στελέχη.
Είναι προφανές ότι, επειδή από τις μέχρι τώρα εργασίες της Επιτροπής σας δεν έχει προκύψει απολύτως κανένα στοιχείο ενοχής μου, επιχειρείται με συνεχείς αντισυνταγματικές και παράνομες πράξεις και με αλλεπάλληλα νομικά  πραξικοπήματα η δημιουργία και διατήρηση δυσμενούς επικοινωνιακού κλίματος εναντίον μου προκειμένου να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου» σημειώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Προσθέτει δε, ότι «πληροφορούμαι από δημοσιογραφικές πηγές και από διαρροές βουλευτών της Ν.Δ. ότι η Επιτροπή σας σχεδιάζει άρον άρον το κλείσιμο των εργασιών της.
Η έλλειψη οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου σε βάρος μου επιβάλλει  την εσπευσμένη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον μου από τη Βουλή για δήθεν ηθική αυτουργία σε πράξεις αυτουργών που ερευνά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».
Με αυτόν τον τρόπο, σημειώνει,  θα εξασφαλισθεί η παραπομπή μου, αλλά και η παραπομπή των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ως συμμέτοχων, στη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου.
«Θα συντηρηθεί η επικοινωνιακή προσπάθεια περί δήθεν σκευωρίας για αρκετό διάστημα ακόμη χωρίς να υπάρχει δικαστική κρίση που να δικαιολογεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των  Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

Άλλο ένα κατάπτυστο νομικό πραξικόπημα από τους πραγματικούς σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς  διώκτες μου, που δεν στρέφεται μόνο εναντίον μου αλλά στρέφεται και κατά έντιμων και ευσυνείδητων Εισαγγελέων και πλήττει βάναυσα τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Είναι αδιανόητο, σημειώνει,  «η Επιτροπή σας να ολοκληρώσει τις εργασίες της χωρίς να καταθέσουν ενώπιον της:
1.  Ο μηνυτής μου κ. Σαμαράς.
2. Τα πολιτικά πρόσωπα που στρέφονται εναντίον μου, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο,  επειδή   διαισθάνονται ή νοιώθουν, όπως κατέθεσαν χωρίς ίχνος ντροπής, ότι είμαι δήθεν αναμεμειγμένος στη διερεύνηση   του σκανδάλου της   NOVARTIS.
3. Η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, η κα Παπασπύρου και όλοι όσοι αναφέρονται στις αλλεπάλληλες καταθέσεις  και καταγγελίες του κ. Αγγελή προκειμένου να διερευνηθεί η αξιοπιστία του.
4. Τα μέλη της Επιτροπής σας που αποκλείσθηκαν παράνομα από τις εργασίες της επειδή επρόκειτο δήθεν να εξετασθούν ως μάρτυρες. Η μη εξέτασή τους ως μαρτύρων αποδεικνύει ότι η εξαίρεσή τους ήταν μεθοδευμένη και προσχηματική και  συνιστά έναν  επιπλέον λόγο ακυρότητας  της διαδικασίας.
5. Τους μάρτυρες την εξέταση των οποίων θα προτείνω όταν εμφανισθώ ενώπιον της Επιτροπής σας».
Ο κ. Παπαγγελόπουλος δηλώνει κατηγορηματικά ότι επιθυμεί να κληθεί από την Επιτροπή να δώσει εξηγήσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 5 του Ν. 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του.
Μάλιστα προανήγγειλε ότι θα ενημερώσει τις επόμενες ημέρες και τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Βουλής  Κωνσταντίνο Τασούλα για «όλες τις αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες σε βάρος μου».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk