Θέλουμε Σαλβίνι στην Ελλάδα;

Θέλουμε Σαλβίνι στην Ελλάδα; | tovima.gr

Η κατάσταση έχει ξεφύγει προ πολλού στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Τα όσα έγιναν χθες κυρίως στη Μυτιλήνη με τις πορείες διαμαρτυρίας αιτούντων άσυλο απλά επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα μεγαλώνει.

Οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε απόγνωση και είναι επιτακτική ανάγκη να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα όμως πρέπει να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όσους παραμείνουν στις δομές φιλοξενίας.

Η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα, όπως καταγράφεται και στις μετρήσεις, αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα και της ΝΔ και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολλές κινήσεις που έπρεπε να γίνουν δεν προχωρούν. Και δεν είναι δικαιολογία τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει πόσο έχουν αυξηθεί οι ρυθμοί εξέτασης αιτήσεων ασύλου και εάν έχουν γίνει επιστροφές στην Τουρκία.

Επιβάλλεται άμεσα να υπάρξει μέριμνα και για τις τοπικές κοινωνίες που πρέπει να στηριχθούν, γιατί αλλιώς η κατάσταση θα εκτραχυνθεί.

Το υπόστρωμα υπάρχει και θα είναι λάθος οι δημοκρατικές δυνάμεις να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο για να βρεθούν πιο δυναμικά στο προσκήνιο ακραίες φωνές.

Εκτός εάν θέλουμε να υπάρξει μια ελληνική εκδοχή του Σαλβίνι. Και τότε τα πράγματα θα ξεφύγουν. 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk