Κυβέρνηση: «Συμφωνία Γεραπετρίτη με UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων θα υπάρξει αποβολή των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την κυβερνητική πλευρά

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ολοκλήρωσε τις διήμερες επαφές με την UEFA και την FIFA και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, διαπιστώθηκε συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν και τα οποία.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ξεκαθαρίζεται πως αν υπάρξει παραβίαση των κανόνων τότε θα αποβληθούν οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πάντα με βάση τις ίδιες «πηγές», επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους ιθύνοντες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και της FIFA, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήγουν σε μια υιοθέτηση συγκεκριμένων προτάσεων και κανόνων.

Σύμφωνα με την κυβερνητική «διαρροή» η UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε δέσμευση πως οι συγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθοπύν στο ακέραιο.

Όπως προαναφέραμε η κυβερνητική πλευρά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της εφαρμογής των κανόνων, επισημαίνοντας πως αν παραβιαστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, τότε θα υπάρξει αποβολή των ομάδων από τις διοργανώσεις της UEFA.

Μένει να ξεκαθαριστεί πώς θα εφαρμοστεί το «μνημόνιο» συνεργασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk