Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο και η Καράτζη ΑΕ

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση με τίμημα 10 ευρώ ανά μετοχή από τον Αντώνη Καράτζη

Άλλη μια εξαγωγική εταιρεία με υψηλές οικονομικές επιδόσεις ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο. Πρόκειται για την Καράτζη ΑΕ από την Κρήτη που δραστηριοποιείται από το 1973 στην παραγωγή πολυµερών και συνθετικών ινών για τη γεωργία, τις κατασκευές και την βιοµηχανία, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στους κλάδους του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο βασικός της μέτοχος κ. Αντώνης Καράτζης μέσω της εταιρείας ΑΝΤΚΑΡ υπέβαλε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το 15,37% της εταιρείας (2.256.384 μετοχές) που δεν κατέχει προσφέροντας 10 ευρώ ανά μετοχή.

Ο κ. Καράτζης κατείχε το 46,23% της εταιρείας αλλά απέκτησε σήμερα από την αδελφή του Μαρίτα Καράτζη επιπλέον 38,4%, ενίσχυσε το ποσοστό του στο 84,63% και υποχρεώθηκε στην υποβολή δημόσιας πρότασης.

Eφόσον η ΑΝΤΚΑΡ κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής αποκτήσει άνω του 90% της εταιρείας, θα ασκήσει το δικαίωμα του squeeze out και στη συνέχεια θα αιτηθεί τη διαγραφή της μετοχής από το Χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το BHMA στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο BHMA
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk