Συνεχίζεται η αποεπένδυση από την Ελλάδα του ομίλου Dogus που ανήκει στον τούρκο  επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ. Η D-Marin, ο επενδυτικός βραχίονας της Dogus στις μαρίνες συμφώνησε με το fund CVC Capital Partners  για την παραχώρηση των μαρινών σε Ελλάδα, Κροατία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η συμφωνία στην Ελλάδα αφορά στις μαρίνες  Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών (Κέρκυρα) και  Λευκάδας. Ειχε προηγηθεί πριν από ένα χρόνο η πώληση της συμμετοχής της Dogus στο Hilton Αθηνών αλλά και η πώληση των γραφείων της στην χώρα μας. O τούρκος επιχειρηματίας με έντονη παρουσία στο εξωτερικό είχε πληγεί σημαντικά από την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, καθώς ο δανεισμός για την εξάπλωση της Dogus ήταν σε ξένο νόμισμα και υποχρεώθηκε σε διορθωτικές κινήσεις και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για να σώσει τον όμιλό του.

Ο István Szoke, Διευθύνων Σύμβουλος της CVC Capital Partners, δήλωσε: «Με όχημα το παγκόσμιο δίκτυο και την εμπειρία της CVC, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε την κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης μαρινών παγκοσμίως τόσο μέσω της οργανικής ανάπτυξης όσο και μέσω των εξαγορών».

Από την πλευρά του ο Burak Baykan, Διευθύνων Σύμβουλος της D-Marin, τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη της CVC, ενός κορυφαίου παγκόσμιου επενδυτή, για να επεκτείνουμε τη D-Marin διεθνώς και να μεταφέρουμε την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο».

Το CVC Capital έχει ήδη έντονη  παρουσία στην Ελλάδα, καθώς έχει εξαγοράσει τα ιδιωτικά   νοσοκομεία Υγεία, Μετροπόλιταν και Ιασώ General, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την Εθνική Ασφαλιστική.