Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ

Στις 22 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σύμφωνα με ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες – Μετατίθεται για τις 23 Ιανουαρίου η ψήφιση του εκλογικού νόμου

Στις 22 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Γι αυτό το λόγο μετατίθεται και η προγραμματισμένη για την ημέρα εκείνη ψηφοφορία του εκλογικού νόμου για την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 23.

Οπως είναι γνωστό, και μετά τις αλλαγές στο Σύνταγμα, η επιλογή Προέδρου αποσυνδέεται από τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Η διαδικασία έχει ως εξής:

Στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 200 ψήφοι για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ίδιος αριθμός απαιτείται και στη δεύτερη ψηφοφορία η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξει εκλογή στις 22 Ιανουαρίου.

Η τρίτη ψηφοφορία, αν απαιτηθεί θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου, και εκεί απαιτούνται 180 ψήφοι, η τέταρτη ψηφοφορία με εκλογή με 151 ψήφους θα πραγματοποιηθεί – αν χρειαστεί – στις 7 Φεβρουαρίου και η πέμπτη και τελευταία, όπου Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

Οπως όλα δείχνουν, πάντως, κι εν αναμονή των αποφάσεων των κομμάτων για το πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, δεν θα χρειαστούν τόσες ψηφοφορίες κι ενδεχομένως να έχουμε νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk