Η πολιτική αντιπαράθεση που ξεκίνησε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι οι επιβαίνοντες στο σκάφος που ναυάγησε ανοιχτά των Παξών χρησιμοποίησαν την γραμμή έκτακτης ανάγκης 112, συνεχίστηκε με τον υπουργό να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο ίδιος, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, μετέφερε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς του ναυαγίου, κάνοντας παράλληλα λόγο για λαθρομετανάστευση.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ανακοίνωση που χαρακτηρίζει «ανατριχιαστικά» τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης περί σχεδίου αλλοίωσης της χώρας την ώρα που υπάρχει πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες.

Απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία στους Παξούς ζητάει το Κίνημα Αλλαγής μέσω του Δημήτρη Διαμαντίδη, τομεάρχη Ναυτιλίας του ΚΙΝΑΛ.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης εξέφρασε τη λύπη του «για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα, για μία ακόμη φορά, μέσα στα εθνικά χωρικά μας ύδατα» αναφερόμενος στο ναυάγιο στους Παξούς.

Το ΚΚΕ εξέφρασε «οργή για τους ενόχους» αυτού του ναυαγίου κατηγορώντας την κυβέρνηση και την ΕΕ για το διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων. Συγκλονισμένος από την τραγωδία στους Παξούς δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πηγή: onetv.gr