Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» είχαν περισσότερη κατοχή μπάλας, είχαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με τον Ολυμπιακό να μοιάζει επηρεασμένος από τις άδειες εξέδρες, αλλά να έχει κι εκείνος δύο μεγάλες στιγμές με τον Μασούρα.

Στα αποδυτήρια ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στους παίκτες για τη μεγάλη σημασία που έχει η νίκη. Και το ίδιο έκανε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού κατέβηκε στα αποδυτήρια με σκοπό να… φτιάξει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του, να τους μιλήσει για τη μεγάλη ευκαιρία που έχουν ώστε να βρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας και τους κάλεσε να μην… αυτοκτονήσουν, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», από τη στιγμή που μία μέρα νωρίτερα είχε έρθει στο «Βικελίδης» το αποτέλεσμα που ήθελαν.

«Χθες μας ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε και σήμερα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε μόνοι πρώτοι. Θα αυτοκτονήσουμε;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μαρινάκης, με τους παίκτες να αλλάζουν αγωνιστικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, να πιέζουν τον Παναθηναϊκό και τελικά με το γκολ του Ελ Αραμπί να φτάνουν στη μεγάλη νίκη, που τους οδήγησε στην κορυφή της βαθμολογίας.