Ανοικοδομείται ο ναός του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη

Στόχος είναι η ανοικοδόμηση του ναού, που καταστράφηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, να έχει ολοκληρωθεί το 2021 για την 20 επέτειο από την τραγωδία που σημάδεψε τον κόσμο.

Την επίσημη επανέναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, ανακοίνωσαν ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή του Ελπιδοφόρου ως νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής τον Ιούνιο του 2019.

Την ανοικοδόμηση του ναού έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας νέος μη κερδοσκοπικός φορέας, ανεξάρτητο συμβούλιο 13 μελών, με την επωνυμία «οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου».

Ο γνωστός αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του νέου ναού.

O ναός είχε καταστραφεί ολοσχερώς όταν τον καταπλάκωσε ο νότιος πύργος κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Στόχος να ολοκληρωθεί ο ναός την 20η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

Στόχος είναι να επιτευχθεί η ολοκλήρωσή του το 2021, όταν συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Η ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου, είναι μια στιγμή συνάντησης και θεραπείας όχι μόνο για την Ορθόδοξη κοινότητα, αλλά για όλους τους κατοίκους της Νέας Υόρκης που έζησαν εκείνη την τρομακτική ημέρα», δήλωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Πρόσθεσε ότι: «Αυτός ο χώρος λατρείας θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση ότι η συλλογική πίστη μας είναι κάτι στο οποίο μπορούμε πάντα να υπολογίζουμε για να ξεπεράσουμε τις οδυνηρές αναμνήσεις μας και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο».

Θυρανοίξια για τον ναό του Αγίου Νικολάου

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδόφορος επισήμανε ότι:

«Eκ μέρους των Ελληνορθόδοξων πιστών, δεσμευτήκαμε να ανοίξουμε τις πόρτες αυτού του ναού μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2021, την εικοστή επέτειο αυτής της μοιραίας ημέρας. Υπόσχομαι σε εσάς, κυβερνήτα, και σε όλους τους πολίτες της Νέας Υόρκης, ότι θα είμαστε έτοιμοι. Θα είμαστε στην ώρα μας και θα είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση που επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους την 11η Σεπτεμβρίου 2001».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk