Ο Πομπέο ανέβαλε το ταξίδι του στην Κύπρο λόγω των επεισοδίων στη Βαγδάτη

Οπως επιβεβαίωσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το Politico, το ταξίδι του Πομπέο – που προγραμματιζόταν για τις 3-7 Ιανουαρίου – αναβάλλεται χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κύπρο και άλλες χώρες ανέβαλε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, μετά τα γεγονότα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράκ που πολιορκήθηκε από σιίτες διαδηλωτές με αποτέλεσμα να διακόψει τις προξενικές υπηρεσίες.

Οπως επιβεβαίωσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το Politico, το ταξίδι – που προγραμματιζόταν για τις 3-7 Ιανουαρίου – αναβάλλεται χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Το ταξίδι του αμερικανού υπουργού αναβάλλεται «λόγω της ανάγκης του γραμματέα να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, για να συνεχίσει να παρακολουθεί τη συνεχιζόμενη κατάσταση στο Ιράκ και να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ασφάλεια των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή» ανέφερε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μόργκαν Ορτάγκους.

Πρόσθεσε ότι το ταξίδι του Πομπέο «θα προγραμματιστεί εκ νέου στο εγγύς μέλλον».

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου βρίσκεται σε επαφή με το αμερικανικό υπουργείο για τον καθορισμό νέας ημερομηνίας επίσκεψης του Μάικ Πομπέο.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk