Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.

Να καταδικάσει το «περιστατικό αστυνομικής βίας» καλεί τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, ποστάροντας στο Facebook το βίντεο που δημοσιοποίησε χθες το Open, σχετικά με την επέμβαση των ΜΑΤ στην κατοικία στο Κουκάκι, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντά με δήλωση, στην οποία θέτει σειρά ερωτημάτων, προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση Τσίπρα

«Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, τις φωτογραφίες και το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από την απρόκλητη κακοποίηση του σκηνοθέτη μέσα στο ίδιο του το σπίτι, θα περίμενα έστω και ετεροχρονισμένα να βρει μια λέξη καταδίκης ο κ. Μητσοτάκης. Αντί όμως καταδίκης ή συγγνώμης, μόνο απύθμενο θράσος από τον κ. Χρυσοχοΐδη» γράφει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το ύφος της εξουσίας προδίδει και το ήθος της διακυβέρνησης. Ντροπή…» προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ύφος της εξουσίας προδίδει και το ήθος της διακυβέρνησης

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, τις φωτογραφίες και το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από την απρόκλητη κακοποίηση του σκηνοθέτη μέσα στο ίδιο του το σπίτι, θα περίμενα έστω κι ετεροχρονισμένα να βρει μια λέξη καταδίκης ο κ. Μητσοτάκης. Αντί όμως καταδίκης ή συγγνώμης, μόνο απύθμενο θράσος από τον κ. Χρυσοχοΐδη.Το ύφος της εξουσίας προδίδει και το ήθος της διακυβέρνησης.Ντροπή…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

Με 6 ερωτήματα απαντά ο Πέτσας

Απάντηση με σειρά ερωτημάτων, απευθύνει προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τη σημερινή τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις καταγγελίες σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.

Ο κ. Πέτσας απευθύνει τα εξής ερωτήματα στον κ Τσίπρα:

«- Από πότε επιχειρήσεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέων, είναι καταδικαστέες;

– Πότε καταδικάσατε τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων, ολόκληρων γειτονιών;

– Πότε καταδικάσατε τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές, ακόμη και τους εμπρησμούς, δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών;

– Πότε καταδικάσατε τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών;

– Πότε καταδικάσατε τη δολοφονία τριών συμπολιτών μας και ενός αγέννητου μωρού στον εμπρησμό της Marfin;

– Έως πότε θα ρωτάτε «και τι κακό έχουν οι μολότοφ;»».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτει: «Όσο σιωπάτε, κρατάτε πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία. Η κοινωνία ζητά να τελειώσει η ανοχή στη βία και στην ανομία. Και η Κυβέρνηση, πάντα στο πλαίσιο του νόμου, σταθερά και μεθοδικά, όπως δεσμεύτηκε, κάνει πράξη αυτή την απαίτηση».