Την άποψη ότι «η αστυνομική βία και η παρακρατική δράση της αστυνομίας, που εδώ και δεκαετίες μαστίζει τη χώρα μας, δεν είναι θέμα «αριστεράς» και «δεξιάς», όπως κάποιοι επιχειρούν να την παρουσιάσουν», εκφράζει με δημόσια παρέμβασή της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι ανάλογα φαινόμενα σημειώνονταν και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η παρέμβαση της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας:

«Την αστυνομική βία εκτρέφουν οι εξουσίες που στρέφουν την αστυνομία εναντίον των πολιτών. Οι ίδιες εξουσίες, που, ανεξαρτήτως πολιτικής ταμπέλας, θρέφονται από την σύγκρουση αστυνομίας και κοινωνίας και υπολογίζουν σε επίορκους αστυνομικούς, διατεθειμένους να παραβιάσουν το καθήκον προστασίας του πολίτη.

Η αστυνομική βία και η παρακρατική δράση της αστυνομίας, που εδώ και δεκαετίες μαστίζει τη χώρα μας, δεν είναι θέμα «αριστεράς» και «δεξιάς», όπως κάποιοι επιχειρούν να την παρουσιάσουν. Τον εκ ΠΑΣΟΚ εκπορευόμενο κ. Χρυσοχοΐδη και τη δογματική καταστολή που εφαρμόζει σήμερα, όπως και όταν ήταν Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να αντιπολιτευθούν ούτε οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ούτε οι συμπαθούντες «σύντροφοί τους» του ΜΕΡΑ25, που εμφανίζουν βολικά την αστυνομική βία ως αποκλειστικότητα της «δεξιάς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ταμπουρώθηκε πίσω από κλούβες για να εφαρμόσει Μνημόνια, εξαπέλυσε ομάδες καταστολής εναντίον απλών πολιτών και διαδηλωτών, συνταξιούχων, εργαζομένων, έπνιξε στα χημικά και στη βία τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που, επί των ημερών του, δολοφονήθηκε άγρια από αστυνομικούς ο Ζακ Κωστόπουλος, στο κέντρο της Αθήνας, δικαιούται να παριστάνει τον υπερασπιστή των δικαιωμάτων και τον πολέμιο της αστυνομικής βίας;

Δεν είναι παράλογο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που παρείχε το νομοθετικό υπόβαθρο για ευμενέστερη μεταχείριση του Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δικαιούται να εμφανίζεται ως δήθεν εκφραστής των κινημάτων που μάχονται εναντίον της αστυνομικής δολοφονικής βίας;

Δεν είναι προκλητικό;

Όσοι έχουν με συνέπεια και κόστος συγκρουστεί με την αστυνομική βία κι όσοι υπερασπίζονται δικαιώματα κι ελευθερίες ανεξαρτήτως κυβερνήσεως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών είναι στάση ζωής. Αυτό έκανα και κάνω σε όλη την δικηγορική και πολιτική μου πορεία. Αυτή η στάση ζωής δεν μεταβάλλεται ανάλογα με το ποιος κυβερνά, και είναι αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα υπόθεση των πολιτών και όχι κάποιων επιτήδειων πολιτικών…»