Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για την προκλητικότητα της Τουρκίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel, o δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Μάνος Χαραλαμπάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπάκη, η παρουσία Ευρωπαίων εταίρων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου είναι κάτι ευχάριστο και «φαίνεται ότι αποδίδει ο διπλωματικός μαραθώνιος στον οποίο έχει επιδοθεί η ελληνική κυβέρνηση». Η αυριανή τριμερής άσκηση μεταξύ Κύπρου, Ιταλίας και Γαλλίας αυξάνει τις πιθανότητες ώστε να υπάρξει μόνιμη παρουσία των ιταλικών και γαλλικών δυνάμεων στην περιοχή.

Ο κ. Χαραλαμπάκης σχολίασε την ενεργό παρουσία της Ιταλίας, αλλά και τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες στη Σύνοδο Κορυφής θα πρέπει ξανά τα κράτη – μέλη να δηλώσουν την καταδίκη τους απέναντι στις παρανομίες της Τουρκίας.

Υπενθύμισε μάλιστα, την από τις 7 Δεκεμβρίου παρουσία της ιταλικής φρεγάτας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία θα περιπολεί στην ευρύτερη περιοχή. «Η Ιταλία έχει πλέον μια στρατιωτική παρουσία στη γύρω περιοχή», υποστήριξε ο κ. Χαραλαμπάκης, ενώ για τη Γαλλία ισχυρίστηκε πως έχει δηλώσει την αμέριστη στήριξή της στην Ελλάδα και την Κύπρο και πως σε περίπτωση απόπειρας από πλευράς Τουρκίας να κάνει έρευνα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τότε θα υπάρξει άμεση απάντηση με την αποστολή γαλλικού ερευνητικού πλοίου.

Πηγή: onetv.gr